Nico Jansen

O V E R
M I j

N i c o  J a n s e n

Schilderen is mijn grote passie. Mijn voorkeur gaat uit naar kleurrijk werk, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor figuratief. Mijn droom is om mijn werk bij zoveel mogelijk liefhebbers aan de muur te hebben hangen. Ik heb veel plezier in het schilderen en hoop dat mijn energie gevoeld wordt door iedereen die naar mijn werk kijkt, dan is mijn missie geslaagd!

Met creatieve groet, Nico Jansen

Als klein jochie was ik alle dagen aan het tekenen en kleuren; op school tijdens de lessen en thuis aan de eettafel. Het was dan ook duidelijk dat ik, na de middelbare school, een creatieve opleiding ging doen. Dat werd de Grafische School in Amsterdam. Daar heb ik me door de theoretische vakken heen geworsteld, maar was vaker te vinden in vooral het Stedelijk Museum. Het waren de jaren dat er volop experimentele kunst te zien, horen en ervaren was.

"Inmiddels wel ervaren dat vorm zonder inhoud en boodschap niet optimaal werkt"

De opleiding heb ik grotendeels kunnen bekostigen door de verkoop van eigen pentekeningen en zelfgemaakte sieraden. Na de opleiding heb ik ervaringen opgedaan bij de wakkere krant van Nederland, de Grontmij (tegenwoordig Sweco), Ontwerpstudio Birnie, HMR Reclameadviesbureau en Veldhuis Grafimedia. Om met al mijn opgedane kennis en ervaring mijn eigen reclamebureau Ongewoon Strategie & Creatie te starten. Van 2005 tot 2020 heb ik dit met veel passie en plezier, met geweldige mensen en leuke klanten mogen doen. Uiteindelijk heb ik het bureau verkocht om mij de gelegenheid te geven na 46 jaar werken te genieten van mijn vrije tijd. Dat genieten doe ik met mijn vrouw en mijn twee kids plus de twee hobby’s die ik al sinds kinderjaren bij me draag; schilderen en musiceren.

Op dit moment is schilderen mijn grote passie. Mijn voorkeur gaat uit naar kleurrijk werk, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor figuratief. Mijn droom is om mijn werk bij zoveel mogelijk liefhebbers aan de muur te hebben hangen. Daarom heb ik ervoor gekozen om onder Nico on the Wall
mijn werk onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat mijn werk ook jou aanspreekt en wellicht spreken we elkaar via 06-42118700 of via mail contact@nicoonthewall.com om een mogelijke aanschaf van een van mijn werken af te stemmen. Of een schilderij in opdracht?

IN DE GENEN

Zowel mijn opa als mijn vader tekende en schilderde. Leuk dat ik op mijn site wat werk van zowel mijn opa als mijn vader kan laten zien.

Vooral mijn vader was in zijn laatste jaren zeer productief en gaf met veel plezier teken- en schilderlessen. In menig huiskamer hangt er een pentekening of olieverfschilderij van H.H. Jansen. In de jaren 70 en 80 maakte ik zelf veel pentekeningen, deels in opdracht, deels voor fun. Pentekeningen van met name Amsterdam die ik verkocht aan voornamelijk Amerikaanse toeristen, die Amsterdam toen overspoelden. Helaas heb ik daar geen enkel exemplaar meer van in mijn bezit. Nog wel heb ik kopieën van een aantal portretten die ik toentertijd als potloodtekening heb gemaakt.

G. Jansen artwork
G. Jansen [Datum onbekend]
G. Jansen Artwork
G. Jansen [1963]
H.H. Jansen Artwork
H.H. Jansen [1988]
H.H. Jansen Artwork
H.H. Jansen [1988]
Nico Jansen Artwork
Nico [1980]
Nico Jansen Artwork
Nico [1980]